Over ons

Aangezien wijnproeven wordt beschouwd als een zeer geavanceerde praktijk, is er een specifieke etiquette die u moet volgen. Deze etiquette moet hetzelfde blijven, of u nu op een wijngaard, een privéfeestje met wijnproeverijen of in een restaurant bent.

Als u een wijnproeverij heeft, moet u alleen het aantal mensen uitnodigen dat u comfortabel in de kamer kunt plaatsen waar u uw feest wilt houden. Een menigte kan intimiderend zijn. U wilt niet dat uw gasten het gevoel hebben dat ze gehaast worden wanneer ze een glas inschenken of de wijn proeven.

Zorg er altijd voor dat u flessenwater bij de hand heeft als u een wijnproeverij heeft. Hierdoor kunnen uw gasten hun mond spoelen tussen het proeven van verschillende wijnen. Als je net een hele zware wijn hebt geproefd, moet je water klaar hebben staan ​​voor de gasten. Als je dat niet doet, kan hun volgende proeverij bedorven zijn vanwege de zwaarte die in hun mond blijft hangen. Bovendien is water goed omdat gasten dorst krijgen en ze iets anders moeten drinken dan de wijn.

Als u een wijnproeverij heeft, is het belangrijk om uw gasten van voedsel te voorzien. U wilt er echter ook zeker van zijn dat u voedsel bij de hand heeft dat de manier waarop de wijn smaakt op geen enkele manier verandert. De beste snacks die je bij de hand kunt hebben, zijn onder meer niet-gearomatiseerde dingen zoals brood of ongezouten crackers.