Wijn uit een mooie stof halen

Wijn uit een mooie stof halen

Het kan iedereen overkomen: je bent gezellig aan het genieten van een goed glas wijn en plotseling gebeurt het onvermijdelijke, er ontstaat een rode wijnvlek op je kleding, tapijt of ander textiel. In dit blogbericht delen we handige tips om snel en effectief rode wijnvlekken uit diverse stoffen te verwijderen, zodat je mooie stoffen weer als nieuw zullen zijn.

Rode wijnvlekken verwijderen uit kleding en beddengoed

Als je per ongeluk rode wijn vlekken morst op je kleding, is het belangrijk om snel te handelen. Hier zijn eenvoudige stappen om de vlek te verwijderen: dep voorzichtig het natte gedeelte met een schone doek of keukenpapier om te voorkomen dat de vlek erger wordt. Als de vlek nog nat is, strooi er wat zout op om het vocht te absorberen. Voor gedroogde vlekken op katoenen stoffen, meng gelijke delen waterstofperoxide en vloeibaar afwasmiddel, maar zorg ervoor dat het afwasmiddel geen bleek bevat om de kleur niet te beschadigen.

Bier- en wijn op je tapijt redden

Als er bier of wijn op je tapijt morst, moet je snel reageren. Gebruik een doek om zoveel mogelijk van de vloeistof op te deppen. Zo voorkom je dat vuil en stof aan het tapijt blijven plakken. Daarna kun je azijn, of geschikt wasmiddel gebruiken om de vlek verder schoon te maken.

Het geheim van zout en citroen voor marmer

Als er rode wijn op een marmeren oppervlak morst, kan dat een vlek achterlaten. Maar geen zorgen, je kunt het gemakkelijk verwijderen. Gebruik het sap van een citroen, dat goed werkt om de vlek te laten verdwijnen. Je kunt ook soda in water oplossen, of ammoniak of chloor gebruiken om het marmer schoon te maken.  Zo blijft je marmeren oppervlak mooi en schoon!

Snel handelen is de sleutel

Als je per ongeluk rode wijn morst op kleding, tapijt of marmer, is het heel belangrijk om snel te reageren. Dep direct met een schone doek of keukenpapier om de vlek te verminderen. Gebruik daarna de juiste schoonmaakmiddelen om de vlek helemaal weg te krijgen zonder schade te veroorzaken. Met deze tips kun je rode wijnvlekken effectief verwijderen en je mooie spullen mooi houden. Onthoud om snel te handelen en het juiste schoonmaakmiddel te kiezen voor de stof. Zo kun je blijven genieten van je wijnen zonder je zorgen te maken over morsen.

Wijnglazen: De beste vriend van elke wijnproever

Een veel voorkomende misvatting is dat wijndrinkers een wijnglas gebruiken om dronken te worden. In werkelijkheid is het doel van een wijnglas om je drankje te laten proeven en ervan te genieten met vrienden. De vorm van de kom zorgt ervoor dat het aroma vanaf de bovenkant vrijkomt en in alle richtingen stroomt, waardoor elke slok smaakvoller is dan ooit tevoren. Om ervoor te zorgen dat deze ervaring zo aangenaam mogelijk is.

Waarom wijnglazen beter zijn dan borrelglaasjes

Wijnglazen zijn beter dan borrelglaasjes omdat ze een aangenamere drink ervaring mogelijk maken. In wezen zorgt de vorm van een wijnglas ervoor dat alcohol eerder en beter wordt geroken en geproefd dan in een borrelglas. Wijnglazen bevatten ook meer vloeistof, waardoor je gemakkelijker kan nippen en genieten van je drankje zonder het gevoel te hebben dat je er in sneltreinvaart doorheen drinkt.

Zo weet je of een wijnglas van goede kwaliteit is

Om te bepalen of een wijnglas van goede kwaliteit is, moet je op een aantal tekenen letten. Het eerste en belangrijkste aspect is de dikte van het glas. Een wijnglas van hoge kwaliteit is gemaakt van dikker glas, wat betekent dat het minder snel zal breken. Bovendien moet de rand dun en delicaat zijn, want dat is waar je van nipt. Zorg er ten slotte voor dat het glas helder is en geen vlekken of krassen vertoont.

Wat is het beste wijnglas?

Wanneer je nadenkt over wat de beste wijnglazen zijn, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Tot nu toe hebben we het gehad over glazen die langer meegaan en glazen die het drinken vergemakkelijken; nu willen we kijken naar de esthetiek. De vorm van het wijnglas is ook belangrijk bij het bepalen van de grootte en vorm die bij je decoratie past. Er zijn veel verschillende vormen wijnglazen, zoals tulpvormige, cilindrische of rechthoekige glazen. Een van de belangrijkste kenmerken van een goed wijnglas is de mogelijkheid om de vloeistof gedurende langere tijd koud of warm te houden.

5 redenen waarom je dit nieuwjaar meer wijn zou moeten drinken

  1. Wijn is een geweldige manier om te ontspannen en te ontstressen na een lange dag.
  2. Het drinken van wijn kan je helpen langer en gezonder te leven.
  3. Wijn is een sociale drank die je kan helpen contact te leggen met vrienden en familie.
  4. Wijn is een veelzijdige drank die kan worden gedronken met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.
  5. Wijn is betaalbaar en gemakkelijk te vinden, waardoor het de perfecte drank is voor elke gelegenheid.

 

Griekse wijn kopen

Griekse wijn kopen

Smaakvolle wijnen horen in Griekenland bij de manier van leven en zijn een belangrijk onderdeel van de Griekse cultuur. Griekse wijn is de perfecte aanvulling op een maaltijd met vers gevangen zeevruchten en lokaal geteelde groenten. Wanneer je een Griekse wijn proeft, weet je dat deze wijn deel uitmaakt van een eeuwenoude traditie.
Wanneer u in Griekenland op vakantie bent en een Griekse wijn wil kopen, dan kunt u het beste enkele van de lokale wijngaarden bezoeken. Dat is de ideale manier om er achter te komen welke verschillende wijnen dit prachtige land te bieden heeft!

De geschiedenis van Griekse wijnen

Grieken hebben het produceren van wijn tot een echte kunst verheven. Meer dan 6500 jaar geleden werd wijn een essentieel onderdeel van de Griekse cultuur. De oude Grieken werden één van de belangrijkste wijnproducenten in de wereld vanwege hun innoverende methoden voor het maken en bewaren van wijn. De eerste wijnpioniers waren gevestigd in de Minoïsche beschaving op eilanden zoals Kreta. Deze beschaving bad regelmatig tot de wijngod Dionysius.
Griekse wijn werd nooit puur gedronken, maar werd vermengd met water wanneer het voor het plezier gedronken werd. Het drinken van pure wijn werd beschouwd als vulgair, maar niet als het gebruikt werd als medium om te mengen met medicijnen. Wijn werd dus beschouwd als een genot om te delen in gezelschap bij de maaltijden. Daarnaast werd Griekse wijn beschouwd als voedzaam en geneeskrachtig wanneer deze voor medicinale doeleinden werd gebruikt.

Wijnregio’s in Griekenland

In heel Griekenland wordt tegenwoordig wijn geproduceerd. Enkele grote wijnregio’s met elk zijn unieke kenmerken zijn onder andere Thracië, Macedonië, Epirus, de Ionische eilanden, Peloponnesos, Sterea Ellada en de Egeïsche eilanden.

Thracië

De wijnmakers uit Thracië maken deel uit van een oude traditie die teruggaat tot de Homerische tijd.

Macedonië

Macedonische wijnmakers staan bekend om hun moderne praktijken voor het produceren van wijnen en staan bekend over de hele wereld.

Epirus

In Epirus worden druiven verbouwd in de bergen en de wijngaarden zijn daarom moeilijk bereikbaar. Epirus produceert echter excellente wijnen.

Ionische eilanden

De Ionische eilanden staan bekend om de lokale druiven Tsaoussi en Robola en worden ook wel de ‘nieuwe stijl’ Griekse wijnen genoemd.

Peloponnesos

De meest vruchtbare streek van Griekenland is Peloponnesos, waar één van de beroemdste Griekse wijnen vandaan komt: de Mavrodaphne.

Sterea Ellada

In Sterea Ellada, waar Athene ligt, worden de populaire Savatiano druiven verbouwd.

Egeïsche eilanden

De Egeïsche eilanden bestaan uit de eilanden Rhodos, Kreta en Santorini. Hier worden enkele van de beste wijnen van Griekenland geproduceerd.

Is uw wijn een drankje of een ervaring?

Met wijn is het het equivalent van “Continuing Education klassen”; het onderwijs en de ontdekking nooit eindigen. Zelfs een casual drinker van wijn uiteindelijk zal aankomen op een punt waar onderwerpen van “smaak”, “smaak” en “mond-feel” zal worden-de zoektocht.

Nou, misschien obsessie zou extreem zijn, maar de ervaringen met wijn zijn sterk verbeterd wanneer er een focus op het aroma, smaak, en mond-gevoel van de wijn. De vraag is nu: Krijg je een volledige 100% genieten van uw fles wijn? Probeer de totale ervaring van die fles wijn in je bewustzijn te brengen.

De wetenschap achter waarom we graag wijn neemt een Doctoraat om volledig te begrijpen, dat is de reden waarom de wijnindustrie is zo geïnteresseerd in het begrijpen van de wetenschap achter wijnen ‘smaak, smaak, aroma, en mond-feel. Een van de leiders in dit onderzoek in de VS is Dr.

Ann Noble een voormalig professor aan de Universiteit van Californië-Davis. Dr Noble is de belangrijkste expert op het gebied van de interactie van smaak, aroma en mond-gevoel en is de uitvinder van de Wijn Aroma Wheel. Een andere expert op het gebied van de chemie van fijne wijnen is de heer Henry Wedler, een kandidaat voor zijn doctoraat in computationele organische chemie.

Zijn expertise is de chemie van fijne wijnen met betrekking tot de primaire zintuigen van olfaction (perceptie van aroma’s), evenals smaak (waargenomen door gustation) evenals mond-gevoel, waargenomen door het gevoel van aanraking (nociception).

Met het onderzoek van Dr Noble en anderen en het werk in de chemie van Wedler en anderen, kunnen we beginnen uit te leggen en te begrijpen waarom we graag een specifieke wijn op een bepaald moment en met een maaltijd pairing. Men kan zeggen dat de wijn geen drinkerdrank als bier is; het moet worden genoten als kunst. (Hoewel er velen zijn die beweren dat ambachtelijke bieren zijn vergelijkbaar met wijn in hun complexiteit.) Verwerking waarom we graag specifieke kunst is een mentale oefening net als het waarderen van wijn kunst.

Er zijn veel manieren om een wijn op de markt te krijgen en het houdt niet in dat je de wijn maakt

Ik merk tal van advertenties verschijnen in de wijnindustrie nieuwsbrieven die bulkwijnen te koop adverteren en vaak afgevraagd waarom er deze classificatie van wijn te koop en wie koopt dergelijke wijn. Ik zie advertenties voor veel Californische bulkwijnen, evenals een aantal van deze wijnverkopen uit Oregon, Washington en East Coast wijnhuizen en wijngaarden. En met enige frequentie, is het niet ongebruikelijk om advertenties te zien voor wijn verkoop afkomstig uit vele internationale wijnregio’s.

Bulkwijn is een ander facet van de wijnindustrie dat niet wordt begrepen door de casual wijnconsument, maar het draagt in belangrijke mate bij aan de groei van de wijnindustrie. Wat is bulkwijn en druiven? Deze wijn is afkomstig van overtollige productie bij een wijnmakerij die nog niet in de fles is gekomen en geëtiketteerd. Er is ook een segment van de markt waar wijnhuizen en wijngaarden wijn produceren alleen voor de bulkmarkt.

Er zijn ook merken die geen wijnmakerij hebben en vertrouwen op de bulkmarkt om hun merk te creëren. Bulkdruiven, zoals wijn, komen uit de wijngaard van een wijnmakerij of een onafhankelijke wijngaard. Deze druiven worden verkocht door de ton op het moment van de oogst; vaak een jaar van tevoren.

Bulkwijn is van een bekende kwaliteit die wordt geproefd door een koper voorafgaand aan de aankoop. Makelaars die wijnen verkopen zonder een huis nooit in bezit nemen van de wijn, maar toch, hebben licentie-eisen van de Tax and Trade Bureau van het ministerie van Financiën. Het punt is, bulk wijn is een hoge kwaliteit wijn die een stamboom heeft-het heeft een bekende producent, bekende kwaliteit, historische kenmerken, en is gemakkelijk geproefd / geproefd door de koper.

Met jaar-op-jaar groei in de Amerikaanse 2016 wijnverkoop van 2,8%, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat alle geproduceerde wijn een markt zou hebben op basis van de vraag. Wijngaard geplant areaal in Californië zal naar verwachting plat zijn in 2017 versus 2016, met 15.000 nieuwe hectare wordt geplant; meestal in San Lois Obispo Kustgebied.

Cheers – Zijn Wijn

Wijn is een van de meest fascinerende drankjes onder de Europese burgers. Het is een alcoholische drank bereid uit gefermenteerde druivensap. Druiven hebben de chemische eigenschap van het uitvoeren van fermentatie zonder het gebruik van suikers, enzymen, of andere voedingsstoffen.

Het is bereid om de geplette druiven te fermenteren met verschillende soorten giststammen. Gist verbruikt alle suikers aanwezig in druiven en zet ze om in alcohol. Verschillende soorten druiven en verschillende druivensoorten zijn verantwoordelijk voor de productie van verschillende soorten wijnen.

Appels en bessen worden ook gebruikt voor de bereiding van wijnen en de verkregen wijnen zijn vernoemd naar de naam van de vrucht zoals appelwijn of vlierbessenwijn of zijn in de volksmond naam als fruitwijn of landwijn. Gerst en rijstwijn worden bereid uit zetmeel-gebaseerde materialen en lijken meer op bier en sterke drank dan wijn en gemberwijn wordt verrijkt met brandewijn. De term wijn wordt gebruikt voor deze dranken vanwege hun hoge alcoholische gehalte. Het commerciële gebruik van de term Engelse wijn staat onder overheidstoezicht.

Wijn heeft een zeer rijke geschiedenis die is 6000 voor Christus oud en wordt verondersteld te zijn ontstaan in de grenzen van Georgië en Iran. De wijn werd bereid in Europa voor het eerst ongeveer 4500 voor Christus geleden in de Balkan en was heel gebruikelijk in Rome, Thracië, en het oude Griekenland. Wijn verdient ook een belangrijke rol in religie door de geschiedenis heen.

De Griekse god Dionysus en de Romeinse god Bacchus symboliseren wijn en de wijn wordt gebruikt in de katholieke en joodse ceremonies. Het woord wijn is afkomstig van een Proto-Germaans woord wijn wat druif betekent. De vroegste teelt van wijnstok Vitis vinifera begon voor het eerst in Georgië. Wijn is bereid in India sinds de Vedische tijd.