Is uw wijn een drankje of een ervaring?

Met wijn is het het equivalent van “Continuing Education klassen”; het onderwijs en de ontdekking nooit eindigen. Zelfs een casual drinker van wijn uiteindelijk zal aankomen op een punt waar onderwerpen van “smaak”, “smaak” en “mond-feel” zal worden-de zoektocht.

Nou, misschien obsessie zou extreem zijn, maar de ervaringen met wijn zijn sterk verbeterd wanneer er een focus op het aroma, smaak, en mond-gevoel van de wijn. De vraag is nu: Krijg je een volledige 100% genieten van uw fles wijn? Probeer de totale ervaring van die fles wijn in je bewustzijn te brengen.

De wetenschap achter waarom we graag wijn neemt een Doctoraat om volledig te begrijpen, dat is de reden waarom de wijnindustrie is zo geïnteresseerd in het begrijpen van de wetenschap achter wijnen ‘smaak, smaak, aroma, en mond-feel. Een van de leiders in dit onderzoek in de VS is Dr.

Ann Noble een voormalig professor aan de Universiteit van Californië-Davis. Dr Noble is de belangrijkste expert op het gebied van de interactie van smaak, aroma en mond-gevoel en is de uitvinder van de Wijn Aroma Wheel. Een andere expert op het gebied van de chemie van fijne wijnen is de heer Henry Wedler, een kandidaat voor zijn doctoraat in computationele organische chemie.

Zijn expertise is de chemie van fijne wijnen met betrekking tot de primaire zintuigen van olfaction (perceptie van aroma’s), evenals smaak (waargenomen door gustation) evenals mond-gevoel, waargenomen door het gevoel van aanraking (nociception).

Met het onderzoek van Dr Noble en anderen en het werk in de chemie van Wedler en anderen, kunnen we beginnen uit te leggen en te begrijpen waarom we graag een specifieke wijn op een bepaald moment en met een maaltijd pairing. Men kan zeggen dat de wijn geen drinkerdrank als bier is; het moet worden genoten als kunst. (Hoewel er velen zijn die beweren dat ambachtelijke bieren zijn vergelijkbaar met wijn in hun complexiteit.) Verwerking waarom we graag specifieke kunst is een mentale oefening net als het waarderen van wijn kunst.

Er zijn veel manieren om een wijn op de markt te krijgen en het houdt niet in dat je de wijn maakt

Ik merk tal van advertenties verschijnen in de wijnindustrie nieuwsbrieven die bulkwijnen te koop adverteren en vaak afgevraagd waarom er deze classificatie van wijn te koop en wie koopt dergelijke wijn. Ik zie advertenties voor veel Californische bulkwijnen, evenals een aantal van deze wijnverkopen uit Oregon, Washington en East Coast wijnhuizen en wijngaarden. En met enige frequentie, is het niet ongebruikelijk om advertenties te zien voor wijn verkoop afkomstig uit vele internationale wijnregio’s.

Bulkwijn is een ander facet van de wijnindustrie dat niet wordt begrepen door de casual wijnconsument, maar het draagt in belangrijke mate bij aan de groei van de wijnindustrie. Wat is bulkwijn en druiven? Deze wijn is afkomstig van overtollige productie bij een wijnmakerij die nog niet in de fles is gekomen en geëtiketteerd. Er is ook een segment van de markt waar wijnhuizen en wijngaarden wijn produceren alleen voor de bulkmarkt.

Er zijn ook merken die geen wijnmakerij hebben en vertrouwen op de bulkmarkt om hun merk te creëren. Bulkdruiven, zoals wijn, komen uit de wijngaard van een wijnmakerij of een onafhankelijke wijngaard. Deze druiven worden verkocht door de ton op het moment van de oogst; vaak een jaar van tevoren.

Bulkwijn is van een bekende kwaliteit die wordt geproefd door een koper voorafgaand aan de aankoop. Makelaars die wijnen verkopen zonder een huis nooit in bezit nemen van de wijn, maar toch, hebben licentie-eisen van de Tax and Trade Bureau van het ministerie van Financiën. Het punt is, bulk wijn is een hoge kwaliteit wijn die een stamboom heeft-het heeft een bekende producent, bekende kwaliteit, historische kenmerken, en is gemakkelijk geproefd / geproefd door de koper.

Met jaar-op-jaar groei in de Amerikaanse 2016 wijnverkoop van 2,8%, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat alle geproduceerde wijn een markt zou hebben op basis van de vraag. Wijngaard geplant areaal in Californië zal naar verwachting plat zijn in 2017 versus 2016, met 15.000 nieuwe hectare wordt geplant; meestal in San Lois Obispo Kustgebied.

Cheers – Zijn Wijn

Wijn is een van de meest fascinerende drankjes onder de Europese burgers. Het is een alcoholische drank bereid uit gefermenteerde druivensap. Druiven hebben de chemische eigenschap van het uitvoeren van fermentatie zonder het gebruik van suikers, enzymen, of andere voedingsstoffen.

Het is bereid om de geplette druiven te fermenteren met verschillende soorten giststammen. Gist verbruikt alle suikers aanwezig in druiven en zet ze om in alcohol. Verschillende soorten druiven en verschillende druivensoorten zijn verantwoordelijk voor de productie van verschillende soorten wijnen.

Appels en bessen worden ook gebruikt voor de bereiding van wijnen en de verkregen wijnen zijn vernoemd naar de naam van de vrucht zoals appelwijn of vlierbessenwijn of zijn in de volksmond naam als fruitwijn of landwijn. Gerst en rijstwijn worden bereid uit zetmeel-gebaseerde materialen en lijken meer op bier en sterke drank dan wijn en gemberwijn wordt verrijkt met brandewijn. De term wijn wordt gebruikt voor deze dranken vanwege hun hoge alcoholische gehalte. Het commerciële gebruik van de term Engelse wijn staat onder overheidstoezicht.

Wijn heeft een zeer rijke geschiedenis die is 6000 voor Christus oud en wordt verondersteld te zijn ontstaan in de grenzen van Georgië en Iran. De wijn werd bereid in Europa voor het eerst ongeveer 4500 voor Christus geleden in de Balkan en was heel gebruikelijk in Rome, Thracië, en het oude Griekenland. Wijn verdient ook een belangrijke rol in religie door de geschiedenis heen.

De Griekse god Dionysus en de Romeinse god Bacchus symboliseren wijn en de wijn wordt gebruikt in de katholieke en joodse ceremonies. Het woord wijn is afkomstig van een Proto-Germaans woord wijn wat druif betekent. De vroegste teelt van wijnstok Vitis vinifera begon voor het eerst in Georgië. Wijn is bereid in India sinds de Vedische tijd.