Wie kent niet de moeilijkheid die een feestje in je eigen huis organiseren met zich meebrengt? Het gaat gewoon om de meest persoonlijke soort van vermaak die er bestaat, maar het kost zeker veel werk om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en ze bovendien de lekkerste hapjes voor te schotelen, zonder dat het moeite kost.

 

Er is echter een manier om het beste van beide werelden te krijgen. Wanneer je thuis een feest geeft, kun je het laten verzorgen. Je gasten genieten dan niet alleen van jouw eigen gastvrijheid, maar er is ook heerlijk eten dat bereid is door experts.

Het is het perfecte antwoord voor iemand die gewoon te druk is om het allemaal alleen te doen. Het moet ook een feest voor jou zijn.

 

Catering inhuren

Je kunt een catering aan huis bestellen voor een kleine bijeenkomst en deel uitmaken van het gesprek in plaats van vast te zitten aan de keuken. Een bonus is dat je alles kunt bestellen wat je wilt.  Van een lopend buffet tot een american buffet, het is allemaal beschikbaar om te worden geserveerd in de comfortabele setting van je eigen huis. Bovendien mag je de restjes houden. 

 

Wanneer je een cateraar zoekt, dan weet je het aantal gasten dat je verwacht en je hebt een idee hoeveel eten je nodig hebt. Zorg ervoor dat je vermeldt of een van je gasten speciale wensen of allergieën heeft en zorg ervoor dat er iets zal zijn dat ze kunnen eten.

 

      Evalueer je keuken

Bespreek de capaciteit van je keuken. Heb je voldoende ruimte voor de ingrediënten die klaar zijn om te koken? Heb je genoeg branders op je fornuis en kamer in je koelkast en oven? Wat dacht je van een blender, keukenmachine of andere apparatuur? Misschien moet de cateraar extra apparatuur meenemen of van tevoren een deel van het koken doen. Als je een heel groot feest hebt, is er extra ruimte waar de cateraar een bijkeuken kan opzetten?

 

Weet of je extra tafels en stoelen, beddengoed, gerechten, glaswerk of serveerstukken moet huren. Sommige cateraars kunnen deze items leveren. Als je vaker van dit soort feesten geeft, dan kun je wellicht overwegen om sommige van deze items te kopen in plaats van ze te huren.

 

Vraag aan de cateraar wat deze kan bieden en zorg ervoor dat je kosten zo veel mogelijk bespaart. Zal een barman deel uitmaken van het bedienend personeel of zal de bar zelfbedienend zijn? 

 

Wanneer je dan uiteindelijk alles goed hebt voorbereid, dan kun je je opmaken voor de grote dag.