Ik merk tal van advertenties verschijnen in de wijnindustrie nieuwsbrieven die bulkwijnen te koop adverteren en vaak afgevraagd waarom er deze classificatie van wijn te koop en wie koopt dergelijke wijn. Ik zie advertenties voor veel Californische bulkwijnen, evenals een aantal van deze wijnverkopen uit Oregon, Washington en East Coast wijnhuizen en wijngaarden. En met enige frequentie, is het niet ongebruikelijk om advertenties te zien voor wijn verkoop afkomstig uit vele internationale wijnregio’s.

Bulkwijn is een ander facet van de wijnindustrie dat niet wordt begrepen door de casual wijnconsument, maar het draagt in belangrijke mate bij aan de groei van de wijnindustrie. Wat is bulkwijn en druiven? Deze wijn is afkomstig van overtollige productie bij een wijnmakerij die nog niet in de fles is gekomen en geëtiketteerd. Er is ook een segment van de markt waar wijnhuizen en wijngaarden wijn produceren alleen voor de bulkmarkt.

Er zijn ook merken die geen wijnmakerij hebben en vertrouwen op de bulkmarkt om hun merk te creëren. Bulkdruiven, zoals wijn, komen uit de wijngaard van een wijnmakerij of een onafhankelijke wijngaard. Deze druiven worden verkocht door de ton op het moment van de oogst; vaak een jaar van tevoren.

Bulkwijn is van een bekende kwaliteit die wordt geproefd door een koper voorafgaand aan de aankoop. Makelaars die wijnen verkopen zonder een huis nooit in bezit nemen van de wijn, maar toch, hebben licentie-eisen van de Tax and Trade Bureau van het ministerie van Financiën. Het punt is, bulk wijn is een hoge kwaliteit wijn die een stamboom heeft-het heeft een bekende producent, bekende kwaliteit, historische kenmerken, en is gemakkelijk geproefd / geproefd door de koper.

Met jaar-op-jaar groei in de Amerikaanse 2016 wijnverkoop van 2,8%, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat alle geproduceerde wijn een markt zou hebben op basis van de vraag. Wijngaard geplant areaal in Californië zal naar verwachting plat zijn in 2017 versus 2016, met 15.000 nieuwe hectare wordt geplant; meestal in San Lois Obispo Kustgebied.