Met wijn is het het equivalent van “Continuing Education klassen”; het onderwijs en de ontdekking nooit eindigen. Zelfs een casual drinker van wijn uiteindelijk zal aankomen op een punt waar onderwerpen van “smaak”, “smaak” en “mond-feel” zal worden-de zoektocht.

Nou, misschien obsessie zou extreem zijn, maar de ervaringen met wijn zijn sterk verbeterd wanneer er een focus op het aroma, smaak, en mond-gevoel van de wijn. De vraag is nu: Krijg je een volledige 100% genieten van uw fles wijn? Probeer de totale ervaring van die fles wijn in je bewustzijn te brengen.

De wetenschap achter waarom we graag wijn neemt een Doctoraat om volledig te begrijpen, dat is de reden waarom de wijnindustrie is zo ge├»nteresseerd in het begrijpen van de wetenschap achter wijnen ‘smaak, smaak, aroma, en mond-feel. Een van de leiders in dit onderzoek in de VS is Dr.

Ann Noble een voormalig professor aan de Universiteit van Californi├ź-Davis. Dr Noble is de belangrijkste expert op het gebied van de interactie van smaak, aroma en mond-gevoel en is de uitvinder van de Wijn Aroma Wheel. Een andere expert op het gebied van de chemie van fijne wijnen is de heer Henry Wedler, een kandidaat voor zijn doctoraat in computationele organische chemie.

Zijn expertise is de chemie van fijne wijnen met betrekking tot de primaire zintuigen van olfaction (perceptie van aroma’s), evenals smaak (waargenomen door gustation) evenals mond-gevoel, waargenomen door het gevoel van aanraking (nociception).

Met het onderzoek van Dr Noble en anderen en het werk in de chemie van Wedler en anderen, kunnen we beginnen uit te leggen en te begrijpen waarom we graag een specifieke wijn op een bepaald moment en met een maaltijd pairing. Men kan zeggen dat de wijn geen drinkerdrank als bier is; het moet worden genoten als kunst. (Hoewel er velen zijn die beweren dat ambachtelijke bieren zijn vergelijkbaar met wijn in hun complexiteit.) Verwerking waarom we graag specifieke kunst is een mentale oefening net als het waarderen van wijn kunst.